Для зв'язку: [email protected]

СБУ задокументувала протиправну діяльність колишньої помічниці народного депутата України, яка стала сенатором рф від окупованої Донеччини

СБУ задокументувала протиправну діяльність колишньої помічниці народного депутата України, яка стала сенатором рф від окупованої Донеччини
420505 ПЕРЕГЛЯДІВ

Служба безпеки України зібрала доказову базу на ще одну підсанкційну  поплічницю ворога, яка активно сприяє укріпленню окупаційного режиму на Донеччині.

Мова йде про колишню помічницю народного депутата України Наталю Ніконорову, яка наприкінці 2022 року була призначена «сенатором рф – представником від виконавчого органу державної влади днр».   

Наразі, перебуваючи у складі окупаційної адміністрації росії, правопорушниця виконує представницькі та законотворчі функції, забезпечує функціонування всіх гілок влади загарбників на окупованих територіях.  

Зловмисниця координує проект жіночого руху в прокремлівській партії «единая россия» та є заступником секретаря донецького відділення з агітаційно-пропагандистської роботи. 

Також задокументовано, що з 2016 року зрадниця очолювала так зване «міністерство закордонних справ днр». Виконуючи свої повноваження, «міністерка» стала й головою «спеціальної комісії з фіксації та збору доказів військових злочинів української влади на Донбасі». За участі членів комісії та громадських активістів Ніконорова організувала систематичне отримання від громадян заяв про те, що загибель ïx родичів, отримання ними тілесних ушкоджень, знищення ïx житла відбулося внаслідок умисних дій військових Збройних Сил України за наказами військового та політичного керівництва України.

Усі ці сфабриковані докази вона представляла на засіданнях Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на сході України в Мінську.

З 2022 року фігурантка перебуває під санкціями всіх країн Євросоюзу, України, США, Канади, Швейцарії, Австралії та Японії.

На підставі отриманих доказів слідчі Служби безпеки повідомили їй про підозру за:

 - ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації);

- ч.5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Наразі тривають комплексні заходи для притягнення ворожої посібниці до відповідальності за злочини проти України. Зловмисниці загрожує до 15 років позбавлення волі.

Викриття та документування злочинної діяльності здійснювали співробітники ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях спільно з ДЗНД СБУ за процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури.

Теги: Російська агресія , колаборанти

Послуги

Мої відео