Для зв'язку: [email protected]

Псевдодепутата «народної ради днр», який голосував за проведення незаконного референдуму, засуджено до 12 років ув’язнення

Псевдодепутата «народної ради днр», який голосував за проведення незаконного референдуму, засуджено до 12 років ув’язнення
313917 ПЕРЕГЛЯДІВ

Прокурори Донецької обласної прокуратури довели в суді провину громадянина у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України та колабораційній діяльності (ч. 2 ст. 110, ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст.111-1 КК України).

Його заочно засуджено до 12 років за ґратами з конфіскацією майна, а також позбавлено права обіймати посади в органах державної влади і управління, місцевого самоврядування, пов’язаних з наданням публічних послуг, виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій, строком на 15 років.
 
 
Йдеться про чоловіка, який підтримав захоплення м. Донецьк нзф «днр» у 2014 році та обіймав посади «заступника міністра оборони» самопроголошеної республіки й «помічника коменданта». Через чотири роки, вже у якості голови правління «спілки письменників днр», чоловік отримав мандат депутата фейкової «народної ради». У вересні 2022 року він позитивно проголосував за прийняття так званого закону «про референдум днр з питання входження до складу рф на правах суб’єкта».
 
Результатом «волевиявлення» громадян, яке відбулось в присутності озброєних силовиків, стало незаконне визнання кремлем тимчасово окупованої частини Донеччини територією федерації.
 
На засудженого накладені санкції РНБО та він перебуває у розшуку.
 
Досудове розслідування здійснювали слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Послуги

Мої відео