Для зв'язку: [email protected]

Прокурори Донеччини домоглись суворішого покарання для учасників озброєної банди, яка скоїла напад на «валютника»

Прокурори Донеччини домоглись суворішого покарання для учасників озброєної банди, яка скоїла напад на «валютника»
327714 ПЕРЕГЛЯДІВ

Дніпровський апеляційний суд у повному обсязі задовольнив апеляційну скаргу Донецької обласної прокуратури і призначив покарання 4 громадянам за розбійний напад і бандитизм, вчинені організованою групою, та одному з них додатково – незаконне поводження зі зброєю (ч. 4 ст. 187, ст. 257, ч. 1 ст. 263 КК України).

Вирок суду першої інстанції скасовано. Чоловіків засуджено до 9 і 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
        
 
Прокурори довели, що у 2018 році мешканець м. Слов’янська домовився з трьома знайомими щодо заволодіння коштами жителя, який займався обміном валют. Чоловіки тривалий час стежили за ним із трьох різних автомобілів. Задля перевірки наявності великих сум готівки двічі купували у громадянина валюту.
 
Увечері 23 лютого 2019 року під приводом обміну 3,5 млн російських рублів на гривні вони виманили його у малолюдне місце. Один з нападників сів на пасажирське сидіння автомобіля і вдарив жертву ліктем в обличчя. Водій відкинув пакет з грошима у сумі 1 424 500 грн в бік заднього сидіння і почав сигналити. При цьому намагався завести машину, проте йому завадив інший учасник банди, який вискочив із своєї засідки, підбіг до автівки і витягнув ключ із замку запалювання.
 
Отримавши численні удари кулаками по голові і усьому тілу, потерпілий знепритомнів. Під час спроби втечі з чужими грошима обвинувачених затримано правоохоронцями. Один з них встиг заїхати додому та забрати особисті речі й документи, які заздалегідь приготував для виїзду до рф.
 
У ході санкціонованих обшуків у них виявлено і вилучено засоби мобільного зв’язку, маски, пластикові стяжки, автотранспорт і пістолет.
 
У вересні 2021 року Слов’янський міськрайонний суд призначив чоловікам покарання у вигляді 8 з половиною та 9 років за ґратами з конфіскацією майна. При цьому їх було виправдано в частині організації озброєної банди. Не погодившись із вказаним рішенням, прокуратура подала апеляцію.
 
На вирок, що вступив у законну силу, засуджені чекали у слідчому ізоляторі.

Послуги

Мої відео