Для зв'язку: [email protected]

Служать у лавах органів «мвс рф» ‒ підозрюються двоє мешканців Луганщини, ще одну судитимуть

Служать у лавах органів «мвс рф» ‒ підозрюються двоє мешканців Луганщини, ще одну судитимуть
307656 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва органів прокуратури Луганщини двом громадянам повідомлено про підозру у добровільному зайнятті посади в незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, підозрювані ‒ мешканці регіону з проросійськими поглядами.

Перший ‒ колишній капітан міліції, який почав підтримувати ворога ще з 2014 року. Надалі залишався на тимчасово окупованій території області в місті Антрацит.

Після повномасштабного російського вторгнення окупанти призначили його «начальником відділу мвс рф «Антрацитівський».

Дотепер він очолює псевдоправоохоронний орган та курує діяльність щодо забезпечення громадського порядку та безпеки на території захопленого району.

Друга фігурантка у березні 2022 року стала «помічниом прокурора» у «прокуратурі Міловського району лнр». Вона беззаперечно виконує накази вищого керівництва, допомагає виявляти проукраїнськи налаштованих мешканців.

Також прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно ексдиректорки Старобільського центру професійного розвитку педагогічних працівників. Вона у 2023 році вступила на службу до «відділу мвс рф» «Старобільський», де обійняла рядову посаду.

Наразі вона оголошена у розшук.

Усі особи сприяють становленню і функціонуванню правоохоронної системи держави-агресора у захоплених населених пунктах Луганщини.

Досудове розслідування здійснюють слідчі СУ ГУНП в Луганській області та ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури (за матеріалами Старобільської окружної прокуратури)

Послуги

Мої відео