Для зв'язку: [email protected]

Очільнику «Дебальцевського муніципального округу днр» загрожує до 10 років ув’язнення

Очільнику «Дебальцевського муніципального округу днр» загрожує до 10 років ув’язнення
429306 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури громадянину заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що у 2014 році колишній головний інженер Шахтарського УГГ ПАТ «Донецькоблгаз» пішов на співпрацю з нзф «днр». Через 7 років він «дослужився» до посади «голови адміністрації м. Дебальцеве». У вересні 2023 року, підтримавши незаконне приєднання окупованої частини області до складу федерації, чоловік очолив «Дебальцевський  муніципальний округ» квазіреспубліки.
 
 
Псевдопосадовець підписує та оприлюднює «нормативно-правові акти», прийняті фейковою міською радою. Він вносить пропозиції щодо встановлення податків і зборів, готує проєкти так званого соціально-економічного розвитку, затверджує «бюджет». Також приймає рішення щодо відведення на користь загарбників земельних ділянок.
 
Під час прийомів громадян й виступів у підконтрольних кремлю медіа підозрюваний «легітимізує» в очах громадськості діяльність окупаційної влади.
 
Досудове розслідування - ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
Оголошеному у розшук громадянину максимально загрожує 10 років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 15 років та конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Послуги

Мої відео