Для зв'язку: [email protected]

Агропідприємства вже почали отримувати компенсації за придбану техніку вітчизняних виробників

Агропідприємства вже почали отримувати компенсації за придбану техніку вітчизняних виробників
320318 ПЕРЕГЛЯДІВ

Перші три агропідприємства здійснили покупку сільськогосподарської техніки вітчизняного виробництва та отримали компенсацію у розмірі 25% від вартості. Загальна сума компенсації склала 220 тисяч гривень. Про це повідомила перша віцепрем’єр-міністрка України та міністрка економіки Юлія Свириденко.

"Програма часткової компенсації аграріям за вартість придбаної сільгосптехніки українського виробництва є однією зі складових політики "Зроблено в Україні". Це допомагає аграріям ефективніше покращувати свої технології за рахунок менших витрат, що в свою чергу підвищує їхню конкурентоспроможність. Цьогоріч ми спрямували 1 мільярд гривень на компенсації за придбання української сільгосптехніки", - підкреслила вона.

Перші три агропідприємства, що отримали компенсацію, знаходяться в Дніпропетровській, Тернопільській та Черкаській областях. Загальна вартість придбаної ними техніки склала 880 тисяч гривень. Серед придбаної техніки - тракторний напівпричіп від ТОВ "СПД ПЕТРОВ", польовий коток від ТОВ "СЕРВІС-ТРАКТОР" та борону ротаційну навісну гідравлічну від ТОВ "АГРО ПРОМ СФЕРА".

Згідно з умовами програми, агровиробники мають обрати постачальника з переліку на сайті Мінекономіки, здійснити покупку техніки та подати заявку та необхідні документи до уповноваженого банку. У програмі бере участь 31 банк, а перелік техніки та обладнання для компенсації постійно оновлюється відповідно до запитів, що надходять до міністерства.

Послуги

Мої відео