Для зв'язку: [email protected]

Центр розмінування ДССТ отримав 10 позашляховиків. Сапери використовуватимуть їх для виїзду на завдання

Центр розмінування ДССТ отримав 10 позашляховиків. Сапери використовуватимуть їх для виїзду на завдання
362403 ПЕРЕГЛЯДІВ

Центру розмінування Державної спеціальної служби транспорту передали 10 позашляховиків Toyota Land Cruiser 79. Позашляховики вже цього тижня будуть у місці базування Центру і сапери розмінування матимуть змогу виїжджати на завдання на автівках підвищеної прохідності.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства економіки України.

Автівки закупили німецькі партнери за ініціативи Мінекономіки в рамках ініціативи Stabilisation Platform, засновником якої є Федеральне міністерство закордонних справ Німеччини.

«10 позашляховиків, які поїдуть сьогодні в Центр розмінування ДССТ в Дніпрі – це результат співпраці із нашими партнерами з Німеччини. Такі довготривалі партнерства ми розбудовуємо поступово, без поспіху і завдяки якісній комунікації із нашими партнерами вони знають про потреби наших урядових структур, що займаються гуманітарним розмінуванням, а ми можемо оперативно закривати потреби ДССТ, ДСНС, Нацполіції та Нацгвардії», — розповів заступник Міністра економіки України Ігор Безкаравайний.

Як зазначають у міністерстві, Німеччина є одним із ключових партнерів України в гуманітарному розмінуванні. Країна надала значну кількість спеціалізованого обладнання для розмінування, включаючи сучасні детектори мін, робочі інструменти та засоби забезпечення безпеки, а також регулярно навчає українських спеціалістів у галузі розмінування. Загалом з моменту широкомасштабного вторгнення Німеччина виділила на гуманітарне розмінування України майже 33 мільйони доларів.

«Ми залишаємося на боці України у цей складний час і ми знаємо, як багато людей постраждали від цієї війни, тож ми робимо все, що у наших силах - від надання Патріотів та установок Айріс Т, які відбивають повітряні атаки, до таких невеликих речей, які дуже допомагають у гуманітарних цілях, адже люди в небезпеці, коли міни всюди», — сказав постійний заступник Надзвичайного і Повноважного Посла Німеччини в Україні Тім Пранге.

Ті автівки вже цього тижня будуть у місці базування Центру і сапери розмінування матимуть змогу виїжджати на завдання на автівках підвищеної прохідності та перевозити своє спорядження.

«Підготовлені фахівці, укомплектовані технікою та спорядженням, можуть якісніше виконувати завдання із розмінування українських територій. Сподіваюся на подальшу співпрацю, оскільки роботи дуже багато і з допомогою партнерів ми зможемо швидше очистити українську землю», — сказав голова адміністрації Державної спеціальної служби транспорту генерал-майор Богдан Бондар.

Окрім цього, Державна спеціальна служба транспорту отримає 48,8 мільйона гривень для закупівлі захисних забрал та фартухів для саперів, а також часткового фінансування закупівлі машини для розмінування MV-10. Це кошти, зібрані в рамках добровільних внесків на підтримку України «UNITED24», розподіл яких затвердив Уряд України. Державна служба з надзвичайних ситуацій отримає 49,5 мільйона гривень для закупівлі трьох броньованих піротехнічних машин легкого типу для перевезення вибухонебезпечних предметів та двох сідельних тягачів для транспортування машин механізованого розмінування.

  • Нагадаємо, що раніше Мінекономіки повідомляло про рішення Японії збільшити присутність на інвестиційному ринку України, приєднавшись до програм підтримки спільних українсько-японських бізнес-проєктів. Відтак, країна-партнерка планує надати 160 млн євро на підтримку проєктів економічного відновлення України.

Послуги

Мої відео