Для зв'язку: [email protected]

У Швейцарії повідомили про розмір активів РФ, які були заморожені через санкції

У Швейцарії повідомили про розмір активів РФ, які були заморожені через санкції
343964 ПЕРЕГЛЯДІВ

За даними станом на 31 грудня 2023 року, їхня загальна вартість склала 5,8 млрд швейцарських франків (6,4 млрд доларів). Крім того, було заблоковано 17 об'єктів нерухомості. Інформацію надала урядова організація, відповідальна за санкції (SECO).

Останні дані свідчать про зменшення вартості заморожених активів на 1,7 млрд швейцарських франків порівняно з груднем 2022 року. Це зниження відбулося через втрату вартості деяких активів, зокрема цінних паперів, пов'язаних із Росією, через міжнародні санкції.

За минулий рік SECO заморозив додатково 580 млн швейцарських франків фінансових активів після розслідувань і роз'яснень від банків. Також було заблоковано два нових об'єкти нерухомості в Швейцарії. Крім того, заморожено різні активи, такі як автомобілі, мистецькі роботи, меблі та музичні інструменти, що належать особам під санкціями в Швейцарії.

Проте, активи на суму 140 млн швейцарських франків, які раніше були заблоковані як запобіжний захід, були розблоковані після додаткового розслідування, що показало відсутність юридичних підстав для їхнього заморожування.

Додатково, у Швейцарії знаходяться активи Центрального банку РФ на суму приблизно 7,24 млрд швейцарських франків. З 25 березня 2022 року операції з управління цими активами були призупинені.

 

Послуги

Мої відео