Для зв'язку: [email protected]

Підозрюються двоє учасників окупаційних військ, які підтримували вогнем російських штурмовиків

Підозрюються двоє учасників окупаційних військ, які підтримували вогнем російських штурмовиків
326206 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури двом громадянам повідомлено про підозру у державній зраді та колабораційній діяльності (ч. ч. 1, 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1 КК України).

У серпні 2014 року проросійськи налаштований мешканець м. Макіївки у складі 1-го армійського корпусу квазіреспубліки брав участь в боях проти українських захисників у с. Спартак Донецького району. Також він воював у розвідувальному взводі бригади «Оплот» в смт Оленівці Волноваського району, 11-й ОМСБр «Восток» та батальйоні «Сомалі».
 
       
 
Повномасштабне вторгнення рф на територію України чоловік зустрів у складі «взводу радіаційного, хімічного та біологічного захисту 114-ої ОМСБр» у якості вогнеметника. Він відпрацьовував навички застосування, зокрема, хімічної зброї на полігоні у м. Моспиному та утримував бойові позиції окупантів на околицях м. Авдіївки.
 
Житель смт Біловодська Луганської області з вересня 2023 року обслуговував мінометну батарею 2-го мотострілецького батальйону 123-ї мотострілецької бригади зс рф. Після підписання контракту з міноборони держави-агресора він на посаді старшого навідника забезпечував оборону й вогневу підтримку російських штурмовиків в с. Вікторівці та с. Білогорівці на Луганщині.
 
У лютому 2024 року обох чоловіків затримали українські військовослужбовці поблизу м. Авдіївки та с. Берестового Бахмутського району.
 
Досудове розслідування - ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях. Максимально громадянам загрожує 10 років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на 15 років та конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

Послуги

Мої відео