Для зв'язку: [email protected]

Виправдовували злочини зс рф – судитимуть «агітаторів» з Покровського району

Виправдовували злочини зс рф – судитимуть «агітаторів» з Покровського району
375037 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальні акти стосовно трьох мешканців регіону за фактами глорифікації учасників збройної агресії рф та поширення матеріалів із запереченням тимчасової окупації частини території України (ч. ч. 2, 3 ст. 436-2 КК України).
 
Мешканка м. Добропілля, двоє синів якої проживають в окупованому м. Донецьку та воюють проти ЗСУ, з листопада 2022 по березень 2023 року розповсюджувала в забороненій в Україні соцмережі дописи із закликами до складання зброї та об’єднання з росією.
 
 
Наступна обвинувачена – колишня вчителька, уродженка Приморського краю рф та нині жителька м. Українська. Прихильниця російської окупації у березні-квітні 2022 року на своїй сторінці в соціальній мережі публікувала звинувачення на адресу військовослужбовців бригади «Азов» у нібито вбивствах мирних мешканців м. Маріуполя. Крім того, вона принижувала українську націю, а також поширювала проросійські гасла й тексти про міфічні «бомбардування Донбасу останні 8 років». На сторінці жінки мали місце й хибні твердження про те, що Україна з’явилася на політичній мапі світу лише завдяки агресору.
 
    
 
Схожі дописи розповсюджував і житель с. Петрівки Покровського району. У березні-вересні 2023 року чоловік репостив недолугі картинки, текстові повідомлення й навіть вірші з висміюванням української армії, прославлянням «російського православ’я», «героїчних ополченців» та «жертв київського режиму».
 
Максимально прихильникам кремлівської ідеології загрожує ув’язнення на 8 років з конфіскацією майна. Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Послуги

Мої відео