Для зв'язку: [email protected]

За колабораційну діяльність судитимуть трьох колишніх співробітниць МВС України

За колабораційну діяльність судитимуть трьох колишніх співробітниць МВС України
287751 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру трьом колишнім правоохоронцям за фактом колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, підозрювані прийняли присягу на вірність окупантам. Двоє з них працюють в «Донецком филиале Волгоградской академии мвд рф» на посадах заступника начальника філіалу по роботі з особовим складом і доцента кафедри. Третя підозрювана обіймає посаду інспектора в «министерстве внутренних дел днр»

Раніше вказані особи працювали в органах МВС України. Підтримуючи агресію рф проти нашої держави вони добровільно погодилися на пропозицію окупаціної влади псевдореспубліки. 

Нині вони навчають студентів за стандартами країни-агресора, виконують поліцейські функції та інформують суспільство про діяльність незаконно створених органів на тимчасово окупованих територіях України.

Досудове розслідування здійснюється слідчими ТУ ДБР, розташованого у місті Києві за оперативного супроводу ДВБ НП України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Послуги

Мої відео