Для зв'язку: [email protected]

Розвідувала про місця дислокації ЗСУ для російських спецслужб – викрито жительку Новогродівки

Розвідувала про місця дислокації ЗСУ для російських спецслужб – викрито жительку Новогродівки
296430 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури жительці м. Новогродівки повідомлено про підозру в державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).
 
За даними слідства, жінка, раніше засуджена за надання наркозалежним знайомим приміщення для незаконного вживання психотропних речовин, зрадила свою державу. Вона почала передавати представнику фсб рф, який вийшов на неї через один з месенджерів, дані про місця дислокації підрозділів та техніки Збройних Сил України.
 
 
З жовтня по грудень 2023 року підозрювана самостійно збирала інформацію, а після вдалих «розвідувальних операцій» робила позначки на скріншотах «Google Maps» й надсилала їх російському куратору. За нові координати громадянці обіцяли по 100 доларів США, що в перерахунку на національну валюту – 3600 грн. «Працювала» вона по Покровському району.
 
Наразі жінка перебуває під вартою. Згідно з Кримінальним кодексом України їй загрожує 15 років за ґратами або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна. Досудове розслідування – ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Послуги

Мої відео