Для зв'язку: [email protected]

Присягнули на вірність росії – підозрюються двоє колишніх рятувальників з Маріуполя

Присягнули на вірність росії – підозрюються двоє колишніх рятувальників з Маріуполя
407762 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури двом громадянам заочно повідомлено про підозру в державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).
Уродженці м. Маріуполя та м. Новоазовська, вступаючи на службу цивільного захисту, урочисто присягали завжди залишатися відданими українському народові, неухильно дотримуватися Конституції.
 
    
 
Однак навесні 2022 року заступник начальника навчального пункту та сапер відділення перевірки якості розмінування частини піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спецпризначення ГУ ДСНС України в Донецькій області вирішили знехтувати клятвою та перейшли на бік окупантів.
 
Чоловіки обійняли посади «рятувальника-кінолога відділу піротехнічних і спеціальних кінологічних робіт» й «сапера відділення піротехнічних робіт» так званої аварійної частини спеціального призначення.
 
Один з них радо позував зі службовим собакою перед очільником «республіки» на шикуванні з нагоди «урочистого» відкриття «рятувального центру мнс росії». Підозрювані брали участь в пошукових операціях на зруйнованих об’єктах та розборах понівечених російськими військами будівель у м. Маріуполі. Тим самим вони допомагали армії рф приховувати воєнні злочини, вчинені державою-агресоркою проти мирного населення.
 
Наразі громадяни перебувають у розшуку. Відповідно до законодавства чоловікам загрожує ув’язнення на 15 років або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна. Досудове розслідування – ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Послуги

Мої відео