Для зв'язку: [email protected]

Незаконно орендував землю на пільгових умовах – прокуратура домоглась розірвання договірних відносин з видобувачем корисних копалин

Незаконно орендував землю на пільгових умовах – прокуратура домоглась розірвання договірних відносин з видобувачем корисних копалин
403514 ПЕРЕГЛЯДІВ

Господарським судом Донецької області повністю задоволені позовні вимоги Бахмутської окружної прокуратури про повернення територіальній громаді земельної ділянки вартістю 2 млн 148 тис грн.

Восени 2020 року Бахмутська міська рада надала в оренду товариству з обмеженою відповідальністю, що зареєстровано в Луганській області, земельну ділянку комунальної власності у с. Покровському. Упродовж 12 років на площі у 0,7 га підприємство мало експлуатувати приміщення та споруди для видобування корисних копалин.
 
Договір оренди укладався поза процедурою проведення земельних торгів у зв’язку із наявністю у ТОВ акту про надання гірничого відводу та спеціального дозволу на користування надрами від Державної служби геології та надр України.
 
Утім, прокуратурою встановлено, що за рік до цього видобувач будівельного й декоративного каменю, крейди, гіпсу, вапняку і сланцю вже отримав на підставі зазначених дозвільних документів дві земельні ділянки загальною площею близько 18 га у тому ж селі. Отже останнє рішення органу місцевого самоврядування про надання йому чергового наділу землі на тих же пільгових умовах, тобто без проведення конкурсу, прийнято незаконно.
 
У липні 2023 року, з огляду на істотні порушення вимог чинного земельного законодавства України, прокуратура в інтересах держави звернулась до суду із вимогами щодо визнання укладеного правочину недійсним та повернення землі законному власнику.
   

Послуги

Мої відео