Для зв'язку: [email protected]

12 та 15 років ув’язнення – на Донеччині ухвалено вироки контрактнику міноборони рф та двом його побратимам

12 та 15 років ув’язнення – на Донеччині ухвалено вироки контрактнику міноборони рф та двом його побратимам
316058 ПЕРЕГЛЯДІВ

Прокурори Донецької обласної прокуратури довели у суді провину трьох мешканців регіону у державній зраді (ч. ч. 1, 2 ст. 111 КК України). Двох із них засуджено до 12, а третього до 15 років за ґратами з конфіскацією майна.

Суд встановив, що 22 лютого 2022 року пекар, який мешкав у м. Макіївці, під час повернення додому з роботи отримав від представника місцевого «військкомату» повістку на війну з Україною. Мобілізований із позивним «Ярік» брав участь у збройному протистоянні зі Збройними Силами України у складі «полку мобільного резерву 1-го армійського корпусу міністерства оборони рф. Молодший сержант воював на посаді командира відділення в Херсонській області та Ялті, Рівнопілі, Нижніх дачах, Микільському, Керменчику і Старомлинівці - на Донеччині.
 
          
 
Його побратим з м. Єнакієвого у перший день повномасштабного вторгнення рф в Україну вступив до «1-го донецького армійського корпусу» квазіреспубліки. Після проходження навчання в якості помічника гранатометника рядовий здійснював збройний опір українським захисникам на боці держави-агресора, зокрема захищав ворожі позиції біля с. Піски.
 
Третій засуджений – мешканець м. Донецька пішов на фронт із власної ініціативи. Він свідомо підписав контракт із міністерством оборони рф та почав службу у 114-й окремій мотострілецькій бригаді. Донеччанин, вмотивований на вбивства українських захисників, вирушив до так званої зони проведення «спецоперації» у Покровський район. Там він виконував злочинні накази російських командирів з обстрілу позицій ЗСУ та знищення житлової забудови населених пунктів.
 
У серпні 2023 року першого з учасників зф затримано у Волноваському районі під час невдалої спроби дістатись до с. Урожайного, а другого – на ворожих позиціях поблизу с. Озарянівки Бахмутського району. «Блискавичну» військову кар’єру третього засудженого припинено у жовтні на околицях с. Верхньоторецьке Покровського району.
 
Досудові розслідування здійснювали слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 

Послуги

Мої відео