Для зв'язку: [email protected]

У Полтавському педагогічному обговорили стратегію підготовки до НМТ – 2024

У Полтавському педагогічному обговорили стратегію підготовки до НМТ – 2024
366335 ПЕРЕГЛЯДІВ

1 листопада 2023 р. у Полтавському національному педагогічному університеті імені В. Г. Короленка відбувся методичний семінар «Успішне проведення та складання НМТ». Співорганізаторами заходу виступили Департамент освіти і науки Полтавської обласної військової адміністрації, Харківський регіональний центр оцінювання якості освіти, Полтавський національний педагогічний університет імені В. Г. Короленка, Полтавська академія неперервної освіти імені М. В. Остроградського.

Організатори мали за мету проаналізувати результати НМТ – 2023 та визначити шляхи ефективної  підготовки абітурієнтів до НМТ – 2024.

До участі в обговоренні запросили керівників Центрів професійного розвитку педагогічних працівників територіальних громад, методистів та науковців Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка, Полтавської академії неперервної освіти імені М. В. Остроградського, Обласного коледжу «Кременчуцька гуманітарно-технологічна академія імені А. С. Макаренка», представників Департаменту освіти і науки Полтавської обласної військової адміністрації, працівників Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти.

Харківський регіональний центр оцінювання якості освіти на зустрічі з освітянами Полтавщини представляли: директор Олександр Сидоренко, заступниця директора Наталія Русанова, начальниця науково-методичного відділу Оксана Святокум, начальник ІТ відділу Павло Георгієв, методистка, кураторка Полтавської області Катерина Семеновська.

Відкрила урочисте зібрання Заслужена артистка України, деканка факультету педагогічної і мистецької освіти Наталія Сулаєва, яка акапельно виконала Гімн України.

З вітальним словом до учасників зібрання звернулася заступниця начальника управління, начальниця відділу загальної середньої, дошкільної, спеціальної, інклюзивної освіти та ліцензування Департаменту освіти і науки обласної військової адміністрації Ангеліна Кушпіль.

Ангеліна Володимирівна переказала слова щирої вдячності за співпрацю від керівництва департаменту і наголосила, що навіть в екстремальних умовах  ми готуємо вступників до дорослого життя, до навчання в ЗВО, навчаємо гідно долати труднощі. Вона підкреслила, що у тісній співпраці з Харківським регіональним центром оцінювання якості освіти полтавці визначать шляхи оптимізації навчального процесу і тестування як його завершальної склапдової.

Ректорка ПНПУ імені В. Г. Короленка професорка Марина Гриньова висловила Харківському регіональному центру оцінювання якості освіти, осібно директору центру Олександру Сидоренкові, колективу центру слова щирої вдячності за багатолітню співпрацю.

Звертаючись до учасників заходу, Марина Вікторівна наголосила, що Полтавський педагогічний ретельно і відповідально ставиться до своєї ролі у проведенні НМТ. Ректорка звернула увагу присутніх, що успішність управлінської стратегії відображають результати незалежних рейтингів: Полтавський педагогічний за результатами моніторингу Державної служби якості освіти – суб’єкт господарювання з незначним ступенем ризику (це найкращий результат в області); входить до 10 найкращих педагогічниї ЗВО, що посіли найвищі місця в консолідованому рейтингу закладів вищої освіти України 2023 року; університет посідає 27 місце у рейтингу акредитації освітніх програм та ін. Так само університет докладе максимум зусиль, щоб забезпечити належні умови абітурієнтам під час складання НМТ – 2024.

Заступник директора Полтавської академії неперервної освіти імені М. В. Остроградського Сергій Дудко переказав присутнім вітання від ректора академії Віталія Зелюка і акцентував, що у прийдешньому році ми маємо розвивати і масштабувати здобутки в організації НМТ.

Директор Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти Олександр Сидоренко під час вітального звернення вручив Подяки Міністерства освіти і науки головній спеціалістці відділу дошкільної, загальної середньої, спеціальної, інклюзивної освіти, дистанційного навчання та впровадження інформаційно-комунікаційних технологій управління освіти Департаменту освіти Полтавської міської ради Марині Кочубей і відповідальній за проведення зовнішнього незалежного оцінювання в Полтавській області Наталії Барболіній.

Глибокий інтерес і жваве обговорення викликали такі доповіді: директора ХРЦОЯО Олександра Сидоренка «Основні уроки НМТ – 2023» і «Загальні обриси ЗНО/НМТ – 2024», заступниці директора ХРЦОЯО Наталії Русанової «Від ЗНО до НМТ – спільне та відмінності. Деякі підсумки виконання завдань НМТ – 2023 в Україні та на Полтавщині», начальниці науково-методичного відділу ХРЦОЯО Оксани Святокум «Особливості формування змісту тестів НМТ та джерела успішної підготовки до випробувань», заступника директора Полтавської академії неперервної освіти імені М. В. Остроградського Сергія Дудка «Методичний супровід діяльності вчителів щодо організації ефективної підготовки учнів до участі в НМТ: з досвіду роботи ПАНО», директорки Оржицького центру професійного розвитку педагогічних працівників Ірини Гончар «Національний мультипредметний тест: результативний підсумок чи вдалий старт?».

Тривога змусила учасників наукового зібрання спуститися в укриття і частину доповідей прослухати там. Проте належно обладнані сховища дозволили заходу відбутися у комфортних аудиторіях з належним технічним супроводом. Що вчергове засвідчило можливості ПНПУ імені В. Г. Короленка проводити освітню діяльність з дотриманням безпекових заходів.

Ректорка Марина Гриньова подякувала усім учасникам методичного семінару за консолідацію зусиль у питаннях якості освіти та задля захисту і підтримки здобувачів освіти.

Послуги

Мої відео