Для зв'язку: [email protected]

СБУ викрила на співпраці з ворогом мешканку окупованої Луганщини, яка сподівалась уникнути покарання

СБУ викрила на співпраці з ворогом мешканку окупованої Луганщини, яка сподівалась уникнути покарання
421199 ПЕРЕГЛЯДІВ

Співробітники Служби безпеки України викрили ворожу поплічницю під час слідчо-оперативних заходів на Київщині. Мешканка одного з окупованих міст Луганщині співпрацювала із загарбниками після захоплення населеного пункту.

Досудовим розслідуванням встановлено, що колишня співробітниця органів соціального захисту, погодилась на пропозицію окупантів та обійняла керівну посаду  в «управлінні районного пенсійного фонду лнр».

Жінка збирала, систематизувала та зберігала відомості про осіб, які мають право на пенсійне страхування, дані про суми їхньої заробітної плати, створювала та забезпечувала  функціонування  єдиного  автоматизованого банку відомостей про пенсіонерів.

Через декілька місяців фігурантка виїхала з окупованого міста та вирішила переховуватися в Київській області. Там вона влаштувалася до виконкому одного з міст регіону та сподівалася уникнути покарання.

У ході слідчо-оперативних дій співробітники СБУ розшукали зловмисницю і затримали її за місцем тимчасового перебування. Під час санкціонованих обшуків у фігурантки виявлено мобільний телефон з доказами колабраційної діяльності. 

Слідчі Служби безпеки повідомили зловмисниці про підозру за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури триває досудове розслідування. 

Послуги

Мої відео