Для зв'язку: [email protected]

Прислужував окупантам, які знищили його дім – судитимуть очільника філії «донбасгаз днр»

Прислужував окупантам, які знищили його дім – судитимуть очільника філії «донбасгаз днр»
338608 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури до Індустріального районного суду м. Дніпропетровська скеровано обвинувальний акт стосовно громадянина України за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 111-1 КК України).
У червні 2022 року майстер-газовик погодився на співпрацю з окупантами в «Єнакієвському управлінні з газопостачання та газифікації державного концерну «Донбасгаз» м. Красний Лиман днр». Через втечу попереднього «керівника» до нині окупованого м. Єнакієвого, чоловіка підвищили до «в. о. начальника дільниці». За весь час роботи на росіян, які, наступаючи, знищили його житло, майстер встиг заробити 36 тис. рублів.
 
 
Обвинувачений керував відновленням газопровідних мереж, пошкоджених самими ж військовими рф, для подальшого стягнення з населення оплати за газ на користь окупантів. Про кожен свій крок він особисто звітував перед кремлівськими маріонетками, а після звільнення ЗСУ м. Лиману просто залишився вдома з батьками. При цьому чоловік розраховував, що за співпрацю з окупантами не понесе жодної відповідальності. Та його дружина з дитиною все ж виїхали до м. Єнакієвого.
 
Максимально чоловіку загрожує 5 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на 15 років та конфіскацією майна.
 
Досудове розслідування здійснювали слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Послуги

Мої відео