Для зв'язку: [email protected]

Забезпечував окупантів житлом, електрикою та водою – заочно повідомлено про підозру «голові села» з Лиманського району

Забезпечував окупантів житлом, електрикою та водою – заочно повідомлено про підозру «голові села» з Лиманського району
344472 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури громадянину України заочно повідомлено про підозру в колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).
У травні 2022 року, перебуваючи на тимчасово непідконтрольній українській владі території Донеччини, чоловік обійняв фейкову посаду «голови с. Шандриголове адміністрації м. Красний Лиман». Використовуючи надані окупантами повноваження, він розпоряджався бюджетом населеного пункту, муніципальним майном, керував сферами житлово-комунального господарства та торгівлі.
 
 
Новоспечений посадовець вносив власні корективи в роботу соцслужб і освітніх закладів. Крім того, чоловік виконував усі забаганки російських військових щодо «комфортного» проживання в селі: регулював питання електро-, водо- і газопостачання для їхніх потреб, забезпечував житлом та провізією. Після звільнення Лиманського району українськими захисниками чоловік втік на тимчасово непідконтрольну територію.
 
Наразі підозрюваний перебуває у розшуку. Стосовно нього слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях здійснюють досудове розслідування.
 
Максимальне покарання – 10 років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на 15 років та конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Послуги

Мої відео