Для зв'язку: [email protected]

Утримував позиції зс рф під Бахмутом – перед судом постане учасник штурмового загону «Шторм-Z»

Утримував позиції зс рф під Бахмутом – перед судом постане учасник штурмового загону «Шторм-Z»
416505 ПЕРЕГЛЯДІВ
Прокурори Донецької обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно громадянина України за фактом державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України).
Досудовим розслідуванням встановлено, що у червні 2022 року чоловік, який проживав на території рф, добровільно вступив до лав збройних сил держави-агресора. Пройшовши навчання в одній з військових частин м. Коврова, він отримав посаду «механіка-водія».
 
 
Вже у травні 2023 року, коли строкова служба завершилась, чоловік погодився підписати контракт та у складі штурмового загону «Шторм-Z» поїхав вбивати українських військових й захоплювати території Донеччини. Прибувши у с. Берхівка Бахмутського району, командир відділення – командир бойової машини, облаштовував та укріплював блокпости та утримував бойові позиції окупантів.
 
У липні 2023 року під час проведення контрнаступальних дій чоловіка затримали українські захисники. Наразі він перебуває під вартою.
 
Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк 15 років або довічне позбавлення волі, з конфіскацію майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

Послуги

Мої відео