Для зв'язку: [email protected]

Отримав судимість замість українських дронів – на Донеччині до 12 років за ґратами засуджено так званого бійця квазіреспубліки

Отримав судимість замість українських дронів – на Донеччині до 12 років за ґратами засуджено так званого бійця квазіреспубліки
363298 ПЕРЕГЛЯДІВ

За публічного обвинувачення прокурорів Донецької обласної прокуратури судом ухвалено вирок громадянину України за державну зраду та участь у терористичній організації (ч. 1 ст. 111, ч. 1 ст. 258-3 КК України). Його засуджено до 12 років позбавлення волі.

Судом встановлено, що у лютому 2015 року уродженець м. Ростова-на-Дону рф за власною ініціативою вступив до батальйону «Восток» «днр». Отримавши звання рядового, він був призначений на посаду стрільця, після чого здійснював бойове чергування на одному з блокпостів м. Ясинуватої. Крім того, обвинувачений патрулював населений пункт та охороняв казарми свого підрозділу.
 
 
Не реалізувавши себе на цій посаді, представник нзф з позивним «Лева» перейшов до 100-ї ОМСБр, у складі якої упродовж семи місяців воював проти ЗСУ поблизу м. Мар’їнки та смт Олександрівки Мар’їнського району. На одній з позицій його поранили у спину свої ж «побратими».
 
Через кілька років, пройшовши складну реабілітацію, чоловік з ідеологічних мотивів знову пішов на «фронт». Цього разу вступив до зенітно-артилерійського взводу батальйону територіальної оборони та патрулював м. Ясинувату і Ясинуватський район. До його обов’язків входило також відстеження й збиття розвідувальних дронів.
 
Проте, він цю задачу успішно виконати так і не зміг, тож його відправили на передові позиції у Ясинуватський район, де представника нзф у липні 2023 року затримали українські військові.
 
Досудове розслідування здійснювали слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях. На вирок Дружківського міського суду ексбоєць «днр» чекав під вартою.

Послуги

Мої відео