Для зв'язку: [email protected]

Контролює виконання фейкових законів та указів окупантів – колаборантку зі Світлодарська заочно засуджено до 10 років ув’язнення

Контролює виконання фейкових законів та указів окупантів – колаборантку зі Світлодарська заочно засуджено до 10 років ув’язнення
404673 ПЕРЕГЛЯДІВ
За публічного обвинувачення Донецької обласної прокуратури судом ухвалено вирок мешканці Бахмутського району за колабораційну діяльність (ч. 5 ст. 111-1 КК України). Її заочно засуджено до 10 років ув’язнення з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади і місцевого самоврядування на 15 років та конфіскацією майна.
 
Прокурором у суді доведено, що після повномасштабного військового вторгнення російських військ на територію суверенної України виконуюча обов’язки начальника загального відділу Світлодарської військово-цивільної адміністрації відмовилась від евакуації з небезпечного регіону та на відміну від своїх колег залишилася на окупованій території.  
 
 
Свідомо обравши для себе шлях служіння державі-агресору, у липні 2022 року вона добровільно обійняла таку ж саму посаду, але вже у захопленій ними державній установі. Таким чином жінка працевлаштувалась до «адміністрації м. Світлодарська днр».
 
Усіляко демонструючи роботодавцям свою відданість, колаборантка й донині старанно виконує покладені на неї обов’язки. Вона бере участь у зібраннях й нарадах, що проводяться самопроголошеною владою міста, та підписує протоколи вказаних заходів. Також при нагоді публічно підтримує дії рф та новоспечених місцевих «чиновників».
 
До обов’язків посадовиці входить створення єдиної системи діловодства і контроль за виконанням нікчемних указів, доручень та інших розпоряджень «голови адміністрації» у відповідності до так званого законодавства «днр».
 
Досудове розслідування стосовно неї здійснювалось слідчими ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
Вирок ухвалено Дружківським міським судом Донецької області.
 
 
•          Facebook: https://www.facebook.com/don.gp.gov.ua 
•          Telegram: https://t.me/Donetsk_obl_prokuratura

Послуги

Мої відео