Для зв'язку: [email protected]

На Черкащині майже 3000 осіб скористались правом на податкову знижку

На Черкащині  майже 3000 осіб скористались правом на податкову знижку
31324 ПЕРЕГЛЯДІВ

Задля отримання податкової знижки задекларовано 60,3 млн грн витрат. При цьому, станом на початок липня своїм правом на повернення надмірно сплаченого податку скористалися 2814 осіб. Для порівняння: минулого року 2196 осіб задекларували 40,4 млн грн витрат.

Найчастіше підставою для податкової знижки жителів Черкаського краю є витрати на навчання. Так, понад 76 відс. декларантів, а це 2149 осіб, заявили про це, зазначивши, що витратили на здобуття освіти минулого року 45,7 млн гривень.

Сплата страхових внесків за договорами довгострокового страхування життя дала право на повернення податку 635 декларантам, а оплата відсотків за іпотечними кредитами – 58 черкащанам. 

Про витрати у вигляді пожертвувань або благодійних внесків неприбутковим організаціям інформували 9 громадян. Ще 10 осіб задекларували витрати на оплату допоміжних репродуктивних технологій та усиновлення дітей, а 2 – на переобладнання транспортних засобів. При цьому 98 осіб задекларували витрати з двох і більше підстав, які дають право на отримання податкової знижки.

За наслідками перерахунків громадянам нараховано до повернення 10,7 млн грн податку на доходи фізичних осіб. При цьому 10 млн грн (93,5 відс.) декларанти вже отримали.

Послуги

Мої відео