Для зв'язку: [email protected]

Квартири для військових: повідомлено про підозру гендиректору підприємства-забудовника

Квартири для військових: повідомлено про підозру гендиректору підприємства-забудовника
344084 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва прокурорів Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону повідомлено про підозру генеральному директору підприємства-забудовника.

  Слідством установлено, що підозрюваний, маючи почесне звання «Заслужений будівельник України», не виконав умови договору на пайову участь в будівництві житла та не передав Міністерству оборони України квартири у житловому будинку на території Київської області, а отримані від МО України на виконання умов договору бюджетні кошти привласнив та використав у власних інтересах, внаслідок чого державі нанесені збитки на суму понад 3 мільйони гривень.

   Досудове розслідування здійснюється слідчими ГУ НП України в Київській області.

  Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу та накладення арешту на належне йому майно.

   Санкцією ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України, за привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем,  вчинені в особливо великих розмірах, передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону

Теги: Квартири для військових,спеціалізована прокуратура у сфері оборони Центрального регіону,привласнив,Міністерство оборони,збитки державі,повідомлено про підозру

Послуги

Мої відео