Для зв'язку: [email protected]

На факультеті фізичного виховання та спорту відбулася онлайн-лекція на тему «Особливості проведення занять з фізичного виховання для дітей з особливими освітніми потребами: досвід Польщі»

На факультеті фізичного виховання та спорту відбулася онлайн-лекція на тему «Особливості проведення занять з фізичного виховання для дітей з особливими освітніми потребами: досвід Польщі»
343570 ПЕРЕГЛЯДІВ

27 квітня 2023 р. у рамках угоди про міжнародну співпрацю між Полтавським національним педагогічним університетом імені В. Г. Короленка та Регіональним осередком удосконалення вчителів «WOM» у Бельсько-Бялі (Regionalny Ośrodek Doskonalenia Nauczycieli «WOM» w Bielsku-Białej, Rzeczpospolita Polska) у режимі онлайн відбулася інтерактивна лекція на тему «Особливості проведення занять з фізичного виховання для дітей з особливими освітніми потребами: досвід Польщі».

Спікерами лекції виступили методисти польського закладу Магдалена Бієленін (Magdalena Bielenin) та Анна Телок (Anna Telok), які ознайомили викладачів, здобувачів, стейкголдерів факультету фізичного виховання та спорту з особливостями організації і проведення урочних та позаурочних занять з фізичної культури з вразливими категоріями дітей, задоволення особливих освітніх потреб усіх учасників освітнього процесу, створення інклюзивного освітнього середовища. Слухачі детально ознайомилися з соціальною концепцією інклюзії, що передбачає гуманізацію суспільних відносин і дотримання прав осіб з особливими потребами на якісну та доступну освіту на засадах персоналізованого підходу.

Також доповідачі детально висвітлили особливості реалізації індивідуальних освітньої-виховних програм на уроках фізичної культури у роботі з дітьми з порушеннями зору, слуху, нервової системи, з розладами психіки, адаптації загальної системи здобування освіти Польщідо індивідуальних освітніх потреб таких дітей.

По завершенню лекції відбувся обмін професійним досвідом та думками про перспективи розвитку інклюзивної фізичної культури. Особливо цікавими були дискусії щодо використання інноваційних корекційних методик під час уроків та позашкільних фізкультурно-оздоровчих і спортивно-масових заходів; соціальної інтеграції засобами рухової активності дітей з поведінковими розладами, хворих на онкологічні захворювання, діабет, та таких, що переживають кризові ситуації; важливості вдосконалення предметних компетеностей та м’яких навичок учителів, які працюють з такими дітьми в контексті реалізації реформи Нової української школи.

Послуги

Мої відео