Для зв'язку: [email protected]

Наказував обстрілювати цивільних на Донеччині і керував штурмом «Азовсталі» - заочно судитимуть генерал-лейтенанта ЗС РФ

Наказував обстрілювати цивільних на Донеччині і керував штурмом «Азовсталі» - заочно судитимуть генерал-лейтенанта ЗС РФ
436578 ПЕРЕГЛЯДІВ
Прокурорами Донецької обласної прокуратури у порядку спеціального досудового розслідування скеровано до суду обвинувальний акт стосовно командувача 8 гвардійською загальновійськовою армією Південного військового округу збройних сил РФ, який з 24 лютого по травень 2022 року на виконання наказів військово-політичного керівництва держави-агресора здійснював особисте керівництво підпорядкованими підрозділами під час вторгнення на територію Донецької області.
Командувач армією РФ обвинувачується у вчиненні умисних дій з метою зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, які призвели до загибелі людей або інших тяжких наслідків, за попередньою змовою групою осіб, та веденні агресивної війни (ч. 3 ст. 110, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 437 КК України).
 
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що перебуваючи в командних пунктах армії окупантів у м. Маріуполі, смт Мангуш, Нікольське, Старий Крим, селах Кальчик, Шевченко, Жовтневе та Приазовське Маріупольського району, генерал-лейтенант вирішував питання воєнного планування, координації й управління військовими формуваннями РФ. Також він віддавав накази щодо обстрілів мирних мешканців Донеччини і окупації території регіону.
 Обвинувачений брав участь у нараді з головами псевдореспубліки «ДНР» і Чеченської республіки РФ та розробленні плану повного захоплення оточеного Маріуполя і штурму металургійного комбінату «Азовсталь», де у частково зруйнованих бомбосховищах були заблоковані військовослужбовці ЗСУ й цивільні.
 Окрім цього, він узгоджував дії підпорядкованих формувань щодо посиленого штурму підприємства і вбивства керівного складу українських військових підрозділів.
 Заходи з викриття та досудове розслідування здійснювались ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях. Наразі росіянин переховується від слідства, тому його оголошено у розшук.

Послуги

Мої відео