Для зв'язку: [email protected]

Відправляв дані про українських військових співробітнику ФСБ РФ – заарештовано мешканця Донеччини (ФОТО)

Відправляв дані про українських військових співробітнику ФСБ РФ – заарештовано мешканця Донеччини (ФОТО)
363259 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури мешканцю с. Марково Костянтинівського району повідомлено про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, у червні 2022 року, будучи прихильником «руського миру», чоловік добровільно погодився надавати представнику іноземної держави допомогу в проведенні підривної діяльності проти України.

З власного мобільного телефону через месенджер «Telegram» він відправляв співробітнику ФСБ РФ текстові повідомлення щодо розташування та переміщення особового складу й техніки Збройних Сил України на території с. Олексіївка Волноваського району і смт. Гостре Покровського району.

Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави.

Досудове розслідування здійснюється ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях. Заарештованому загрожує позбавлення волі на строк 15 років або довічне ув’язнення, з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Послуги

Мої відео