Для зв'язку: [email protected]

«ПРОБАЦІЯ – НОВИЙ ІМПУЛЬС РЕФОРМИ»

«ПРОБАЦІЯ – НОВИЙ ІМПУЛЬС РЕФОРМИ»
355296 ПЕРЕГЛЯДІВ
 
«На сьогодні вже зроблено багато в питаннях цифровізації системи пробації, що дало змогу ефективно працювати в нових реаліях війни та не втратити базу даних документів на окупованих територіях. Разом із тим, ще є над чим працювати, особливо - з причинами вчинення злочинів з тим, щоб люди в нашому суспільстві реально змінювались. Тож, наше завдання на наступні кілька років - це перевести нашу систему пробації на науковий підхід, адже він важливий в оцінці інструментів, які ми використовуємо у роботі з правопорушниками» - Міністр юстиції України Денис Малюська.
16 лютого у Києві відбулася міжнародна конференція з питань кримінальної юстиції «Пробація – новий імпульс реформи», яка присвячена ключовим аспектам реформування пенітенціарної системи України та змінам, що покликані наблизити національну систему пробації до міжнародних стандартів.
Конференція мала на меті налагодити громадський діалог щодо підвищення безпеки суспільства через розвиток української пробації як ефективної системи протидії повторним кримінальним правопорушенням.
У межах публічної дискусії керівництво Мін'юсту, європейські та національні експерти, правники, представники організацій громадського суспільства, волонтери висловили свою позицію щодо можливих шляхів створення безпечного суспільства, яке прагне жити без правопорушень. Крім того, обговорили актуальні питання розвитку системи кримінально-правових санкцій і заходів, пов’язаних із застосуванням альтернативних ув’язненню видів покарань.
«Напрями пробації на наступні кілька років – це вдосконалення ІТ-напряму, відновлення інфраструктури, збільшення кількості модельних офісів по Україні, вдосконалення та розвиток пробаційних інструментів, а також сучасна та гнучка система підвищення кваліфікації персоналу та комунікація із світом – українське суспільство має дізнатися більше про переваги пробації над класичним покаранням у виді позбавлення волі», – наголосила заступниця Міністра юстиції Олена Висоцька.
Дата проведення конференції співпала з восьмою річницею з дня прийняття Закону України «Про пробацію», що дало підставу для підбиття підсумків та досягнень пробації в Україні за цей період.
«Ухвалення Закону України «Про пробацію» вісім років тому – стратегічне рішення. Сьогодні пробація не просто працює у громаді, - пробація працює разом з громадою над виправленням її окремих членів – над зміцненням її безпеки. У майбутньому ми плануємо вдосконалити перелік видів покарань, які не пов’язані із позбавленням волі», – зазначив директор Державної установи «Центр пробації» Олег Янчук.
ℹ️ Конференція проводилась за підтримки EU Project Pravo-Justice.
Більше за покликанням ???
https://minjust.gov.ua/news/ministry/probatsiya-noviy-impuls-reformi-vidbulasya-mijnarodna-konferentsiya-z-pitan-kriminalnoi-yustitsii?fbclid=IwAR1zVGRWw_XBQbaBNx7g_ozn-VKji0RlZRaoH6sLabsmQ2YAEvu3PBn0Juk
Переглянути відеозапис Конференції можна за покликанням?

Послуги

Мої відео