Для зв'язку: [email protected]

«Підганяє» інформаційний простір під шаблони окупантів – заочно судитимуть очільника «пресслужби адміністрації Маріуполя»

«Підганяє» інформаційний простір під шаблони окупантів – заочно судитимуть очільника «пресслужби адміністрації Маріуполя»
371075 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Маріупольської окружної прокуратури до суду спрямовано обвинувальний акт стосовно громадянина України за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Спеціальним досудовим розслідуванням встановлено, що у травні 2022 року мешканець м. Маріуполя, маючи стійкі проросійські погляди та схвалюючи злочини держави-агресора на українській землі, погодився працювати на окупантів у вщент розбомбленому військами РФ місті.

Чоловік посів крісло так званого начальника інформаційно-аналітичного відділу «адміністрації м. Маріуполя». Він взяв на себе обов’язки з висвітлення «роботи» псевдоорганів місцевої влади підконтрольними ЗМІ у вигідному для окупантів ракурсі.

Крім того, обвинувачений виготовляє та погоджує пропагандистські матеріали на підтримку злочинних дій РФ, фактично створюючи «гарну картинку на замовлення» про життя мешканців захопленого міста та його «відродження».

Досудове розслідування здійснювалось ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Оскільки чоловік продовжує перебувати на тимчасово непідконтрольній території, його судитимуть заочно. Максимальне покарання – 10 років позбавлення волі.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Послуги

Мої відео