Для зв'язку: [email protected]

За матеріалами БЕБ закарпатським митникам повідомлено про підозру у сприянні незаконному ввезенню електроніки в Україну

За матеріалами БЕБ закарпатським митникам повідомлено про підозру у сприянні незаконному ввезенню електроніки в Україну
325513 ПЕРЕГЛЯДІВ

Детективи Бюро економічної безпеки України повідомили про підозру у вчиненні злочину особам, які ввозили вказану електроніку до України. Також працівники ДБР повідомили про підозру заступнику начальника та головному державному інспектору митного поста Закарпатської митниці Держмитслужби, які сприяли незаконному ввезенню до України вантажівки зі смартфонами, планшетами та ноутбуками без сплати митних платежів.

Згадана техніка була вилучена детективами БЕБ у групи осіб, які за сприяння службових осіб митниці, завезли товари із порушенням митних правил через кордон України. Не задекларувавши товар, перевізник ухилився від сплати податку на додану вартість та мита, що призвело до фактичного ненадходження коштів до Державного бюджету України в особливо великих розмірах.

Наразі телефони, планшети та ноутбуки, що були незаконно ввезенні в Україну, детективи БЕБ передали підрозділам Сил територіальної оборони Збройних Сил України. Загальна вартість техніки становить 112 млн грн. 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють детективи Головного підрозділу детективів БЕБ за процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора.

Нагадаємо, нещодавно детективи  БЕБ передали ЗСУ і Нацгвардії вилучену у псевдоволонтерів амуніцію і медикаменти на 2 млн грн. Детальніше https://esbu.gov.ua/news/beb-peredalo-zsu-i-natshvardii-vyluchenu-u-psevdovolnteriv-amunitsiiu-i-medykamenty-na-2-mln-hrn

Теги: БЕБ, Бюро економічної безпеки,ДМС,митниця,ЗСУ,ухилення від сплати податків

Послуги

Мої відео