Для зв'язку: [email protected]

Возвеличує державу-агресора та заперечує історичні цінності України - заочно підозрюється так звана директорка «Старокримської школи»

Возвеличує державу-агресора та заперечує історичні цінності України - заочно підозрюється так звана директорка «Старокримської школи»
309317 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури мешканці Маріупольського району заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 3 ст. 111-1 КК України).
За даними слідства, у квітні 2022 року директорка Маріупольської спеціалізованої школи з поглибленим вивченням новогрецької мови I-III ступенів № 46, що розташована у смт Старий Крим, погодилась на співпрацю з окупантами. Вона обійняла псевдопосаду «директора Муніципального бюджетного загальноосвітнього закладу «Старокримська школа» Адміністрації Новоазовського району «ДНР».
Перебуваючи на вказаній «посаді», підозрювана під супровід державного гімну РФ та прапору фейкової республіки розпочала у закладі новий навчальний рік. У своїй діяльності вона впроваджує освітні стандарти держави-агресора та так звані «навчальні плани ДНР» із повним виключенням з освітнього процесу вимог чинного законодавства України до отримання середньої освіти.
За її керівництва у школі возвеличують РФ та заперечують існування духовних, історичних цінностей, мови і традицій України. Окрім цього, під час виступу у підконтрольних окупантам ЗМІ жінка повідомила про взяття Московською областю РФ «шефства» над очолюваним нею закладом.
Досудове розслідування здійснюється ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
Максимальне покарання за санкцією статті - позбавлення волі на строк до 3 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Послуги

Мої відео