Для зв'язку: [email protected]

Новий реліз Måneskin – молоді італійські рокери порадували фанатів черговим альбомом

Новий реліз Måneskin – молоді італійські рокери порадували фанатів черговим альбомом
368344 ПЕРЕГЛЯДІВ

Євробачення-2021 можна по праву назвати одним із найбільш визначних музичних заходів за останні кілька років. Саме це Євро і до цього часу обожнює дуже багато людей, як мінімум за атмосферу, яка панувала там. Але окремим пунктом любові фанатів є переможці – група Måneskin. І саме вони днями випустили новий альбом, що є першим після набуття ними дійсно гучної слави.

Сміливо можна сказати, що цей гурт ще дуже молодий. Вони почали аж у 2016 році, але то і не дивно, адже наймолодшому учаснику на той час ледь виповнилося 15. Фактично купка підлітків зустрілися у школі і почали дружити на основі музичних уподобань. Далі це поступово переросло у бажання створити власний музичний гурт, що вони й зробили. Спочатку вони співали пісні інших виконавців, але потім, для участі у конкурсі Pulse, вони почали писати і свої. Та здебільшого група виступала як вуличні музиканти, збираючи таким чином кошти на оновлення апаратури та виконання своєї мрії – поїздки на Х-Фактор. І саме він став першим переломним моментом в їх кар'єрі та приніс їм популярність не просто в межах міста і близької до нього території, а й на теренах усієї Італії. Дійсно, не так часто побачиш зовсім молодих людей, які створюють музику у різних жанрах року, де на бас-гітарі грає дівчина, а вокаліст може паралельно співу, наприклад, перебувати на пілоні (а такий номер у них був на шоу). І саме це їх привело до того, що вони стали срібними призерами цього конкурсу.

Після цього молодий гурт створив кілька синглів та поступово записав альбом з допомогою Sony Music. Вони продовжували творити. І таким чином навіть дійшли до музичного фестивалю у Сан-Ремо, який фактично допомагав із вибором представника на Євробачення країні. І Måneskin не просто взяли участь там, вони змогли перемогти. Пісня "Zitti E Buoni", представлена у Сан-Ремо, в результаті пішла і на Євробачення, але з досить чималими змінами у сценічній роботі. І цікава композиція італійською, а не англійською, як це зазвичай відбувається на Євробаченні, а також величезна харизма вокаліста та учасників гурту допомогла їм перемогти на Євробаченні-2021 з суттєвим відривом від інших конкурентів за результатами і глядацького голосування, і журі. І хоч до них перемагала вже велика кількість людей, про яких вже майже не пам'ятають, їхня перемога не стала такою. Популярність гурту почала зростати просто з геометричною прогресією, з ними почали бажати співпрацювати, а учасники стали для покоління сучасної молоді своєрідними прикладами.

Попередній альбом було випущено незадовго до участі гурту Євробаченні. Він складався здебільшого з пісень італійською. Новий же альбом також має пісні рідною мовою учасників, але здебільшого складається саме з англомовних пісень, частину з яких аудиторія вже знає, адже вони були випущені сигналами та мають власні відеокліпи. Сам гурт каже, що вони вирішили поекспериментувати зі звучанням та надихалися легендарними Radiohead, намагаючись створити у кожній пісні свій окремий маленький всесвіт. Пісні мають різні ідеї та посил, досить різноманітне звучання. У альбомі є кілька англомовних сиглів, але є і один італійською, який одразу дуже сподобався шанувальникам. Увійшла у треклист і пісня під назвою "Gasoline", що має іншу назву "Stand Up for Ukraine". Це трек, створений у підтримку України, гурт відкрито заявляє про свою позицію, підтримує нашу країну та на своїх концертах дуже часто не просто виконує цю пісню, а й бере із глядацького залу прапор України. Вони не побоялися навіть вставити у музичне відео кадри із руйнуваннями наших міст, фактично ставши одними із перших музикантів, хто зробив подібне.

Загалом же альбом має 17 повноцінних треків та якщо його увімкнути безперервно – від буде звучати майже годину, що чимало (середньостатистичний альбом створюється довжиною 40-45 хвилин). Різні експерименти, швидкі танцювальні треки поруч із повільними баладами, які потім змінюються агресивним звучанням – така різноманітність не дає слухачам засумувати та є дійсно цікавою не лише для шанувальників, а і для для людей, що вперше почули музику цієї групи. Критики оцінили нову роботу здебільшого позитивними відгуками (вище середнього). Наприклад AnyDecentMusic дали новому альбому 7.1/10, а Kerrang! – 4/5. Тобто можна сказати, що загалом робота вдала та є дійсно гідним продовженням попередніх альбомів гурту.

Måneskin можна назвати достойними представниками свого жанру, тим паче такого молодого віку. Вони не стоять на місці, продовжують творити і є тим насправді рідкісним випадком, коли Євробачення дало величезний поштовх їх кар'єрі та можливість стати дійсно відомими. Так, інколи виникає питання, чи зможуть вони справитися із цією славою, адже учасникам всього лише 22-24 роки, чи не "спіймають вони зірку". Сказати складно, адже передбачити таке неможливо. Але зараз вони дійсно є гідними представниками свого покоління, свого музичного жанру та прикладом  непереборимого бажання творити та змінювати цей світ на краще для інших молодих людей.

Послуги

Мої відео