Для зв'язку: [email protected]

БЕБ забезпечило відшкодування державі 13 млн грн

БЕБ забезпечило відшкодування державі 13 млн грн
308072 ПЕРЕГЛЯДІВ

Детективи Бюро економічної безпеки України спрямували матеріали кримінального провадження до Офісу Генерального прокурора для подальшого скерування до суду із клопотанням про звільнення підозрюваної, у зв’язку із відшкодуванням завданих збитків в сумі понад 13 млн грн.

Слідством встановлено, що службові особи товариства, яке здійснює виробництво м’ясних продуктів, протягом декількох місяців 2022 року, умисно ухилилися від сплати податків в особливо великих розмірах. Вони реалізовували продукцію за готівкові кошти фізичним особам-підприємцям та не відображали такі операції у бухгалтерському і податковому обліках. Таким чином збитки бюджету склали понад 6,2 млн грн податку на прибуток підприємства та майже 7 млн грн податку на додану вартість.

Заступнику генерального директора з обліку та контролю господарської діяльності згаданого товариства повідомлено про підозру у вчинені кримінального правопорушення передбаченого ч.3 ст.212 КК України. Наразі завдані державі збитки в сумі понад 13 млн гривень відшкодовано.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України, здійснювали детективи БЕБ за процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора. Відомості до ЄРДР внесенні на підставі аналітичного продукту складеного фахівцями Департаменту аналізу інформації та управління ризиками БЕБ.

Нагадаємо, нещодавно аналітики БЕБ упередили відшкодування 20 млн грн схемного ПДВ. Детальніше https://esbu.gov.ua/news/analityky-beb-uperedyly-vidshkoduvannia-20-mln-hrn-skhemnoho-pdv

Теги: беб, Бюро економічної безпеки,ухилення від сплати податків,відшкодовано до бюджету

Послуги

Мої відео