Для зв'язку: [email protected]

Франція вийшла у чвертьфінал ЧС-2022, впевнено здолавши Польщу: історичний рекорд Жиру і феєрія Мбаппе. Макрон щось знав

Франція вийшла у чвертьфінал ЧС-2022, впевнено здолавши Польщу: історичний рекорд Жиру і феєрія Мбаппе. Макрон щось знав
314761 ПЕРЕГЛЯДІВ

Чемпіонат світу. 1/8 фіналу

4 грудня. Доха, стадіон Ель-Тумама

Франція – Польща 3:1

Голи: Жиру 44, Мбаппе 73, 90+1 – Левандовський 90+9 (пен)

Перед матчем із Польщі у Макрона запитали, як закінчиться матч. На що отримали дипломатичну та злегка наївну, на перший погляд, відповідь: "Франція переможе 3:1. Заб'ють Мбаппе, Жиру та Левандовський". І незважаючи на закритий характер сьогоднішнього поєдинку, так і сталося.

Чинні чемпіони світу французи завершили груповий етап у статусі лідерів квартету D і впевнено вийшли у плей-офф. Натомість Польща буквально вигризла собі путівку в 1/8 турніру, випередивши Мексику лише за додатковими показниками. Востаннє "Кадра" виходила з групи на планетарній першості ще у далекому 1986-му.

Підопічні Дідьє Дешама на старті поєдинку очікувано заволоділи ініціативою у володінні м'ячем. На початку протистояння кілька разів реакцію Щенсни випробував Чуамені, але польський кіпер команду не підвів.

На 29 хвилині виводити "Ле Бльо" вперед мав нагоду Жиру. Однак отримавши прострільну передачу з флангу від Дембеле, не влучив у порожні ворота. Свій шанс форвард використав під завісу першого тайму. Мбаппе ювелірною передачею вивів Жиру на побачення зі Щенсни, а Олів'є відправив м'яча у дальній кут.

52-й м'яч Жиру за "Гальських півнів" – французькі фани тріумфують, а Олів'є б'є рекорд Тьєррі Анрі і стає найкращим бомбардиром в історії своєї збірної.

На 74-ій хвилині контратака Франції завершилася потужним ударом Мбаппе у ворота поляків – восьмий гол Кіліана на цьому чемпіонаті світу. Він стає першим футболістом, кому вдалося досягти такого показника у віці до 24 років.

Але на цьому феєрія Мбаппе не завершилася. Вже у компенсований час Кіліан філігранно пробив під самісіньку поперечку і встановив остаточний рахунок у матчі.

Мілік мав нагоду забити гол престижу, але Льоріс зберіг свої ворота сухими. Під завісу матчу поляки заробили пенальті. Вирок взявся реалізовувати лідер "Кадри" Лєвандовскі і з другої спроби вразив ворота французів.

3:1 – підопічні Дешама спокійно виходять у чвертьфінал Мундіалю. Далі чинні чемпіони світу зустрінуться із переможцем пари Англія – Сенегал.

Теги: Олів'є Жіру,Жіру,Олів'є Жіру Вікіпедія,Жіру Вікіпедія,Мбаппе Википедия,Мбаппе,Мбаппе Вікіпедія,Левандовски,Левандовски Википедия,Роберт Левандовски,Роберт Левандовски Википедия,Левандовський,Левандовський Вікіпедія,Роберт Левандовський,Роберт Левандовський Вікіпедія,Головні новини ,Франція - Польща ,Новини ,ЧС-2022 ,Франція ,Польща ,ЧМ,Чемпіонат,Чемпіонат Світу,Чемпіонат світу 2022,Мундіаль,Мундіаль в Катарі,Мундіаль-2022,Кадра,чвертьфінал Мундіалю,Англія,Сенегал,Гальські півні,Ле Бльо, Тьєррі Анрі,Дешам,Дідьє Дешам,Дідьє Дешам Вікіпедія,Дешам Вікіпедія,Англія – Сенегал,Франція - Польща 3:1,Макрон
Автор: admin.sportcomua

Послуги

Мої відео