Для зв'язку: [email protected]

2000 доларів за довідку про непридатність до військової служби - під час отримання хабаря викрито військового та поліцейського

2000 доларів за довідку про непридатність до військової служби - під час отримання хабаря викрито військового та поліцейського
315561 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури на одержанні неправомірної вигоди викрито і повідомлено про підозру начальнику одного з відділів територіального центру комплектування та соціальної підтримки, а також працівнику районного управління поліції ГУНП в Донецькій області (ч. 3 ст. 368, ч. 3 ст. 369-2 КК України).
За даними слідства, у липні 2022 року до співробітника одного з районних управлінь поліції звернувся місцевий мешканець з приводу оформлення дозволу на травматичну зброю.
В ході розмови поліцейський дізнався, що чоловік є учасником бойових дій, але наразі службу в армії не проходить. Розуміючи, що є змога «підзаробити», правоохоронець натякнув співрозмовнику, що за 2000 доларів США може допомогти в отриманні довідки про зняття його з військового обліку як нібито непридатного за станом здоров’я, аби чоловіка не мобілізували.
Щоб здійснити свій задум, правопорушник звернувся до начальника одного з відділів територіального центру комплектування та соціальної підтримки, аби той «посприяв» у видачі необхідної довідки. Військовий, в свою чергу, оцінив таку послугу у 1300 доларів США.
Під час передачі громадянину довідки про непридатність до військової служби підозрюваних викрили та затримали у порядку ст. 208 КПК України у містах Дніпро та Дружківка. Наразі вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, а також до суду внесено клопотання про відсторонення правопорушників від займаних посад. Досудове розслідування здійснюється слідчими ТУ ДБР, розташованого у м. Краматорську.
Максимальна міра покарання по вказаним статтям – до 10 років позбавлення волі.

Послуги

Мої відео