Для зв'язку: [email protected]

Звернення Президента України Володимира Зеленського за підсумками 74-го дня війни

335308 ПЕРЕГЛЯДІВ

⚡️ Головне зі звернення Президента Володимира Зеленського :

▪️ Сьогодні провів переговори з премʼєр-міністром Канади Джастіном Трюдо. Домовились про розширення економічної і оборонної співпраці. Маємо важливе рішення Канади – скасувати усі барʼєри в торгівлі терміном на рік.

▪️У присутності пана премʼєр-міністра Трюдо нагородив сьогодні наших саперів. Зокрема, сапера – Патрона. Собаку, який допомагає очищенню нашої землі від слідів окупантів. 

▪️Україна вперше стала учасницею зустрічі лідерів держав "Групи семи". Найбільших світових демократій. Закликав посилити санкційний тиск на росію і створити такі умови для України, щоб війна якнайшвидше закінчилась звільненням нашої землі і наших людей. Зокрема, це ембарго на російську нафту, нафтові суміші та нафтопродукти.

▪️Погодили разом спільну заяву "Групи семи" щодо війни, створених росією глобальних загроз і нашої поваги до спільної історичної спадщини, наших спільних цінностей і значення свободи.

▪️Вдячний першій леді Сполучених Штатів Джилл Байден за візит в Україну, в Ужгород саме сьогодні. З міркувань безпеки про цей візит і зустріч не повідомляли завчасно, не запрошували журналістів. Пані Байден отримала максимум інформації про те, чого потребують українці й українки зараз.

▪️Провів переговори у Києві з премʼєр-міністром Хорватії Андреєм Пленковичем. Я вдячний Хорватії за усе, що ми вже отримали. І сподіваюсь, що надалі співпраця тільки зростатиме.

▪️Також прийняв у Києві президента норвезького Стортингу. Розмова була дуже емоційною. Такою, що відчуваєш: вони переживають за нас і нашу долю, як за себе. 

▪️Говорив і з президенткою німецького Бундестагу. Про подальше оборонне сприяння Німеччини нашій боротьбі проти тиранії. Про те, як німецьке лідерство в Євросоюзі може допомогти.

▪️До України сьогодні завітав і Боно – лідер гурту U2. Вдячний йому за підтримку наших людей і привернення ще більшої уваги до необхідності допомагати нашому народу.

▪️Сьогоднішній день в Україні показав, що ми вже – повноправна частина вільного світу і обʼєднаної Європи. Це – очевидний контраст на фоні московської самостності у злі і ненависті, яку усі побачать завтра.

▪️Внаслідок російського авіаудару по Білогорівці Луганської області убито близько 60-ти людей. Мирних мешканців, які просто ховалися в школі від обстрілів. Черговий злочин окупантів, за який вони неминуче понесуть відповідальність.

▪️Черговий ракетний удар по Одеській області, знову попадання по житловому будинку. Знову обстріли в Сумській області. Жорстокі обстріли на Донбасі та на Харківщині. Росія забула все, що було важливим для переможців у Другій світовій війні. Але – Україна і увесь вільний світ нагадають.

Послуги

Мої відео