Для зв'язку: [email protected]

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш звернувся до українців. Головне

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш звернувся до українців. Головне
375256 ПЕРЕГЛЯДІВ

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш звернувся до українців. Головне:

? Позиція ООН є чіткою – вторгнення російських військ в Україну є порушенням територіальної цілісності і статуту ООН.

? Рада Безпеки не змогла зробити все, що було в її силах для попередження і завершення цієї війни. Це стало причиною масового розчарування, фрустрації та гніву. Але кожен представник і представниця ООН працюють щодня для українців. Пліч-о-пліч з багатьма українськими організаціями.

? Нами вже забезпечено надання життєво необхідної гуманітарної допомоги 3,4 мільйонам осіб в Україні і ми маємо наміри до кінця серпня охопити 8,7 мільйонів осіб. За останніми підрахунками, в умовах найгіршого сценарію, 25 мільйонів людей можуть потребувати гуманітарної допомоги до кінця року. Ми сподіваємося, що цей сценарій залишиться на папері.

? Ми готові також надавати і фінансову допомогу у вигляді готівкових виплат: до кінця травня 1,3 мільйона, 2 мільйона ми плануємо охопити вже до серпня.

? Ми хочемо допомогти чотирьом мільйонам до травня, шість мільйонів – до червня. Понад 12 мільйонів українців залишили свої будинки і ми надаємо підтримку тим країнам, які прийняли біженців.

? Маріуполь – це криза у кризі. Тисячі цивільних потребують життєво важливої допомоги. Багато осіб поважного віку, хворих та людей з обмеженою мобільністю – їм потрібен рятівний маршрут, щоб залишити це пекло. Президент путін, загалом, дав згоду на залучення ООН та Міжнародного комітету Червоного Хреста до евакуації цивільних з «Азовсталі». Тривають інтенсивні дискусії щодо перетворення цієї пропозиції на реальність.

 

Теги: Російське вторгнення в Україну

Послуги

Мої відео