Для зв'язку: [email protected]

Чим фото туристів допомагають тваринам?

Чим фото туристів допомагають тваринам?
173456 ПЕРЕГЛЯДІВ

Вчені розробили програму, яка за допомогою фотографій, які були зроблені туристами ідентифікує тварин.

 

Було розроблено програму Wildbook, яка використовує алгоритми комп'ютерного зору для аналізу фотографій, зроблених туристами у відпустці, та дослідників у цій галузі для ідентифікації не лише видів тварин, а й окремих особин.

 

За словами директорки інституту трансляційної аналітики даних в Університеті штату Огайо, існує багато фотографій тварин, які знаходяться під загрозою зникнення, які були зроблені вченими чи туристами. Ці фото мають у собі багато інформації, які можна отримати та проаналізувати для допомоги та захисту тварин.



Як зазначається, одна з найбільших проблем з захисту навколишнього середовища - це відсутність даних про види, що зникають.

 

З більш ніж 142 000 видів, занесених до Червоного списку видів, що знаходяться під загрозою зникнення МСОП, статус більше половини невідомий через брак даних або невизначеність тенденцій їх популяції. "Якщо ми хочемо врятувати африканських слонів від вимирання, ми повинні знати, скільки їх у світі, де вони знаходяться і як скоро їхня кількість скорочується", - зазначила директорка

 

За її словами, у зоозахисників недостатньо GPS-нашийників та супутникових міток, щоб відстежувати всіх слонів.

Але вчені можна використовувати методи штучного інтелекту, такі як машинне навчання, для аналізу зображень слонів, щоб знайти більшу частину необхідної інформації.

 

Тому було розроблено систему під назвою Wildbook, яка використовує алгоритми комп'ютерного зору для аналізу фотографій, зроблених туристами у відпустці, та дослідників у цій галузі для ідентифікації не лише видів тварин, а й окремих особин.

 

«Наші алгоритми штучного інтелекту можуть ідентифікувати тварин, використовуючи щось смугасте, плямисте, зморшкуватенавіть формою хвоста кита або спинного плавника дельфіна. Ми вчимо машини бачити речі на зображеннях, які могли пропустити або не побачити», — сказала вона.

 

За її словами, разом з інформацією про те, коли та де було зроблено зображення, ці фотографії можуть допомогти у збереженні виду, надаючи можливість підрахунку популяції, динаміку народження та смерті, ареал видів, соціальні взаємодії та взаємодії з іншими видами, включаючи людей.

Послуги

Мої відео