Для зв'язку: [email protected]

Тактико-спеціальні навчання ЗСУ на Сумщині

Тактико-спеціальні навчання ЗСУ на Сумщині
219550 ПЕРЕГЛЯДІВ

Вже й не новина, що лише за кілька десятків кілометрів від кордону Сумської області з Російською Федерацією, знаходиться велика кількість російських військ з важким озброєнням та авіацією, які вже близько місяця «грюкають зброєю» поблизу України. Незважаючи на повну відсутність будь-яких загроз з нашого боку, сусід ніби випробовує нашу країну, провокуючи її абсолютно різними способами.

У відповідь на ці недружні дії, керівництвом Міністерства оборони України було прийняло рішення провести, у період з 10 по 20 лютого, в кількох областях тактико-спеціальні навчання Збройних Сил України, на яких будуть відпрацьовані варіанти застосування всіх родів військ. У тому числі всіх українських сил також перевірено й можливості використання таких засобів боротьби з танками, як Javelin і NLAW, ударно-розвідувальних авіаційних систем «Байрактар» тощо.

У навчанні будуть повноцінно задіяні інженерні підрозділи, які відпрацьовуватимуть завдання зі встановлення мінних полів та розмінування, а також забезпечать інженерним обладнанням місцевість.

Для проведення підготовки, зокрема на Сумщині, створені необхідні полігони для стрільби з бойової зброї та інші умови для підготовки військ. Дане навчання не несе у собі мети провокації ворога, а лиш перевірку готовності військ до най неочікуваного сценарію, що може спіткати Україну.

Послуги

Мої відео