Для зв'язку: [email protected]

Підписання договору на будівництво злітно-посадкової смуги у Житомирі

Підписання договору на будівництво злітно-посадкової смуги у Житомирі
322238 ПЕРЕГЛЯДІВ

На Житомирщині активно планується початок будівництва новітньої злітної смуги, що, за словами чиновників, є не аби якою подією, адже масштаби даної будівлі перевищує показники минулого аеропорту.

Напередодні, було проведено зустріч з переможцем тендеру «Онур Груп Україна», на якій місцевою владою було обговорено та укладено договір стосовно нового будівництва. Укладений договір, присвячено виконанню будівельних робіт з реконструкції злітно-посадкової смуги Міжнародного аеропорту «Житомир» та його модернізації. За загальним планом, вже з наступного року зможуть літати не лише Україною, а й за кордон, про що з гордістю заявляють чиновники.

Спроби по відновленню функціонування аеропорту в Житомирі було розпочато ще у 2013 році, але, з ряди багатьох причин, це було неможливо. Наразі, уже розпочато етап підготовки проєкту, а саме: почато підготовчі роботи для майбутнього будівництва та підготовлено необхідні документи.

Для того, щоб Житомирський аеропорт міг приймати міжнародні рейси, злітно-посадкову смугу планується розширити до 2500 м. Вартість усіх підрахованих робіт становить 800 млн грн, з яких 750 млн – виділено з державного бюджету.

Житомирський аеропорт планують обладнати для прийому вантажних літаків, передбачених сертифікацією 2-ї категорії. На даний час, в Україні таких споруд лише дві, але, як передбачено планом, третім і стане «Житомир».

За загальними підрахунками, завдяки переможцю тендеру, що вже неодноразово займався будівництвом даного виду споруд як в Україні, так і за кордоном, новітній аеропорт зможе підняти популярність міста та покращити його економіку.

Послуги

Мої відео