Для зв'язку: [email protected]

Хабар за безперешкодне переміщення підакцизних товарів: прикордонник «підкупив» колегу

Хабар за безперешкодне переміщення підакцизних товарів: прикордонник «підкупив» колегу
314244 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Одеської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері затримано начальника одного з відділень інспекторів прикордонної служби Південного регіонального управління ДПСУ та цивільну особу за фактом надання неправомірної вигоди службовій особі (ч. 3 ст. 369 КК України).

За даними слідства, старший лейтенант, за попередньою змовою з цивільною особою надав начальнику суміжного відділення інспекторів прикордонної служби неправомірну вигоду в сумі 200 дол. США
за нестворення перешкод у незаконному переміщенні підакцизних товарів.

Правоохоронець разом із контрабандистом намагались незаконно переправити через державний кордон України 15 тис. пачок цигарок вартістю понад 200 тис. гривень.

Під час скоєння злочину, 02.02.2022, вказаних осіб затримали правоохоронці в порядку ст. 208 КПК України.

Наразі слідчі дії тривають. Затриманим готується повідомлення про підозру, а також клопотання до суду про обрання запобіжного заходу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Другого слідчого відділу (з дислокацією у м. Одесі) ТУ ДБР у м. Миколаєві. Оперативний супровід – співробітники Відділу внутрішньої та власної безпеки по Другому прикордонному загону Головного управління Відділу внутрішньої та власної безпеки «Південь» та УСБУ в Одеській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Теги: Одеська_спецпрокуратура,Прикордонники,хабар,підакцизні товари,контрабанда сигарет,ДПСУ,Одеса

Послуги

Мої відео