Для зв'язку: [email protected]

В Одесі повідомлено про підозру та арештовано учасників організованої групи, які переправляли через кордон нелегалів

В Одесі повідомлено про підозру та арештовано учасників організованої групи, які переправляли через кордон нелегалів
316119 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Одеської спеціалізованої прокуратури повідомлено про підозру 3 учасникам організованої групи за фактом сприяння незаконному переправленню осіб через державний кордон України порадами, вказівками, вчинене щодо кількох осіб організованою групою, з корисливих мотивів, службовою особою з використанням службового становища (ч. 3 ст. 332 КК України).

Крім того, інспектору прикордонної служби відділу Південного територіального управління ДПСУ Одеська спеціалізована прокуратура повідомила про підозру у порушенні правил несення прикордонної служби (ч. 2 ст. 419 КК України).

За даними слідства, 2 цивільних осіб, разом із прикордонником, з корисливих мотивів, з метою незаконного збагачення, у листопаді 2021 року налагодили злочинну схему та за грошову винагороду здійснили незаконне переправлення громадян через одну з ділянок державного кордону України  до Республіки Молдова.

28.01.2022 Київський районний суд м. Одеси обрав прикордоннику запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з утриманням на гауптвахті Південного територіального управління ВСП ЗСУ.

Організатору цієї схеми суд продовжив дію запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі другого слідчого відділу (з дислокацією у м. Одеса) територіального управління ДБР, розташованого у м. Миколаєві.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Теги: Одеська спецпрокуратура,підозра,арештовано,гауптвахта,ДПСУ,нелегали,Одеса,запобіжний захід

Послуги

Мої відео