Для зв'язку: [email protected]

Ворони проти недопалків

Ворони проти недопалків
158159 ПЕРЕГЛЯДІВ

 

Шведський стартап навчає диких ворон збирати недопалки та інше дрібне сміття. Вищезгаданий метод досить скоро вже буде готовий до випробувань, тестувати його планують у місті Седертельє.

 

Як зазначається, під час тренування птахів будуть використовувати покровий метод. Птахи можуть підняти сміття, потім покласти його до спеціального автомобіля, який буде розкидувати для них їжу.



"Це дикі птахи, які беруть участь на добровільній основі", - сказав Крістіан Гюнтер-Ханссен, засновник компанії Corvid Cleaning, шведській стрічці новин TT.

 

За словами засновника ,птахів вирішили використовувати, бо вони вважаються найрозумнішими.

 

За його словами, їх легше навчити та вони можуть навчатися один в одного. Це знижує ризик того, о птахи з’їдять сміття.

 

З даними Keep Sweden Tidy Foundation кожного року на вулицях Швеції перебуває більш ніж мільярд недопалків, які становлять 62 відсотки від всього сміття країни.

 

Наразі метод вже готовий для подальшого тестування.У муніципалітеті Седертельє вивчається потенційний пілотний проєкт, де ворони допомагатимуть збирати сміття.

 

Схожі схеми вже були випробувані в інших країнах, наприклад, у Франції, де ворони допомагають тримати тематичний парк у чистоті та порядку.



Вважається, що вищезгадана схема допоможе заощадити муніципалітету не менше 75% витрат, пов'язаних зі збиранням недопалків, залежно від того, скільки зберуть ворони.

Послуги

Мої відео