Для зв'язку: [email protected]

За втручання прокуратури на Київщині припинено незаконне використання державного майна вартістю понад 11 млн грн

За втручання прокуратури на Київщині припинено незаконне використання державного майна вартістю понад 11 млн грн
196563 ПЕРЕГЛЯДІВ

Господарський суд Київської області задовольнив позови Бучанської окружної прокуратури і визнав недійсними укладені між приватними суб’єктами господарювання та ДП «Підприємство державної кримінально-виконавчої служби України (№85)» договори про надання послуг.

Прокурори з’ясували, що дві приватні юридичні особи у позаконкурентний спосіб уклали з державним підприємством удавані договори про надання різного роду послуг.

Однак, насправді вони безоплатно розмістили на території режимного об’єкта загальною площею майже 1500 кв.м устаткування, що безпосередньо використовувалось у їх підприємницькій діяльності з метою отримання прибутку. При цьому вказане державне майно та приміщення, вартістю понад 11 млн грн, за законом призначені виключно для забезпечення виконання завдань колонії.

Крім того, відповідно до чинного законодавства, державне підприємство не мало пов­но­ва­жень роз­по­ряд­жа­тись неру­хо­міс­тю без ві­до­ма та по­год­ження Мі­ніс­терс­тва юс­ти­ції Ук­ра­їни, а та­кож без проведення  відповідного аукціону в електронній торговій системі.

Послуги

Мої відео