Для зв'язку: [email protected]

Які шанси народити двійню?

Які шанси народити двійню?
162614 ПЕРЕГЛЯДІВ

Статистика така, що на 99 вагітних жінок припадає одна, що виношує двійню. З цього одного відсотка 2/3 різнояйцеві (дизиготні) та 1/3 однояйцеві (монозиготні).  

Відрізняються ці малюки тим, що різнояйцеві виходять завдяки двом яйцеклітинам, які дозріли в одному менструальному циклі. Запліднюються вони двома різними сперматозоїдами. Після того, як вони "прикріпилися" до стінки матки, у дизиготних діток буде у кожного своя плацента, завдяки якій дитина отримує все необхідне для зростання та розвитку. Дітки можуть бути різними зовні і бути одностатевими, так і різностатевими. Також у кожного їх свій набір генів. 

Що до монозиготних двійнят, у цьому випадку одна яйцеклітина запліднюється одним сперматозоїдом і протягом 20 днів може розділитися на два ідентичні організми з однією на двох плацентою. Ці дітки абсолютно однакові, з одним набором генів, групою крові та завжди однієї статі.  

Причини багатоплідної вагітності до кінця не доведені. На думку деяких учених впливають такі фактори, як харчування жінки (наприклад, ті, хто вживають молочні продукти, мають у 5 разів більше шансів завагітніти двійнятами), високі та повні частіше мають двійню, ніж маленькі та худі, аж до пори року. одні стверджують, що весна саме час для зачаття, інші кажуть - літо та осінь. 

Існують гіпотези, що годування груддю та наявність короткого менструального циклу (21 день) сприяють дозріванню відразу двом яйцеклітинам. Також є загальні відомості, що з віком шанси завагітніти двійнятами збільшуються майже в 4 рази. А в Африці найбільший відсоток народжених двійнят. У той час як для азіаток це велика рідкість. Але все ж таки є результати наукових досліджень, які доводять генетичну схильність. Вчені виявили два основних гени, які відповідають за вироблення ФСГ (фолікулостимулюючий гормон, який сприяє дозріванню яйцеклітини) і чутливість яєчників до цього гормону. Наявність двох генів поєднує матусь, що народили двійню. Іншими словами, якщо у Вас були близнюки, Ви можете також стати батьками двійнят.

Теги: Репродуктологія Київ

Послуги

Мої відео