Для зв'язку: [email protected]

Уряд ухвалив Постанову про збільшення соціальних стипендій

Уряд ухвалив Постанову про збільшення соціальних стипендій
190376 ПЕРЕГЛЯДІВ

Уряд прийняв рішення щодо збільшення соціальних стипендій Верховної Ради. Виплати призначені для дітей-сиріт та дітей з малозабезпечених родин, що навчаються в коледжах, професійних технікумах, училищах та університетах. Кабмін вважає, що збільшення соцстипендій є важливим та ключовим моментом фінансової підтримки зі сторони держави  по відношенню до вразливої категорії студентів.

 

Загалом розмір стипендій Уряду планують збільшити на п’ятдесят відсотків. Зараз, виплати у закладах передвищої фахової освіти становлять сімсот п’ятдесят гривень. У закладах вищої освіти – дев’ятсот п’ятдесят гривень. Соціальні стипендії Верховної Ради отримують сто п’ятдесят студентів.

 

Постанова передбачає надання виплат для дітей-сиріт та дітей, що позбавлені батьківської опіки. Також студенти, що у період навчання у віці з вісімнадцяти до двадцяти трьох років, втратили батьків можуть претендувати на отримання соціальних виплат.

 

Ще однією важливою категорією соціальників є діти із родин, яким надають підтримку згідно з Законом України: «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим родинам».

Послуги

Мої відео