Для зв'язку: [email protected]

Вандалізм прямо посеред Дніпра

Вандалізм прямо посеред Дніпра
169776 ПЕРЕГЛЯДІВ

У центрі Дніпра кілька молодиків вирішили розважитися тим, що змусили впасти релігійний символ. Ханукію, що встановлено на площі Героїв Майдану, перекинули зранку, приблизно о шостій годині.

28 листопада почалося свято, важливе для величезної кількості людей у всьому світі. Ханука – це єврейське свято перемоги добра над злом, що триває 8 днів. Під час святкувань кожен день встановлюють та запалюють свічки у спеціальному порядку та слідують ряду традицій. Головним символом цього свята є ханукія – спеціальний світильник для свічок. І такий символ встановлюють не тільки вдома, але й в містах, адже громади євреїв достатньо чисельні та є ледь не всюди. І вже "традиційно" хоча б раз стається подібна ситуація. Цього разу вандалізм відбувся у прогресивному та толерантному Дніпрі.

Антисемітські погляди чи просто розвага – сказати складно. Але компанія хлопців, що прогулювалася центром з якоїсь причини вирішила пошкодити символ єврейського свята. Прямо на місце події виходила камера відеоспостереження, тому достеменно відомо, як же стався цей акт вандалізму.

Хлопці спеціально наблизилися до ханукії. Спочатку вони просто розглядали її, намагалися якось її зсунути з місця чи перемкнути освітлення (символ достатньо яскраво освітлений). Після цього один із них штовхнув об'єкт і змусив його перекинутися. Одразу після молодики швидко покинули місце злочину.

Наразі ханукія знову стоїть. І зазвичай у Дніпрі не виникало ніяких проблем з тим, що цей світильник знаходився у центрі. Це вже не перший рік. Місто можна назвати мультикультурним, толерантним до всіх. Проте знаходяться і такі унікуми, які намагаються зруйнувати те, що створено не ними.

Вандалів шукають задля того, щоб вони понесли покарання.

Послуги

Мої відео