Для зв'язку: [email protected]

Міжнародне енергетичне агентство нещодавно повідомило, що перехід на чисту енергію створить від 13 до 26 мільйонів робочих місць до 2030 року

Міжнародне енергетичне агентство нещодавно повідомило, що перехід на чисту енергію створить від 13 до 26 мільйонів робочих місць до 2030 року
12707 ПЕРЕГЛЯДІВ

Міжнародне енергетичне агентство нещодавно повідомило, що перехід на чисту енергію створить від 13 до 26 мільйонів робочих місць до 2030 року. Міжнародне енергетичне агентство вважає, що створення мільйонів робочих місць у сфері чистої енергетики – це вигода, але тепер ви повинні зрозуміти, що насправді ці робочі місця – це витрати. Ви можете побачити це чіткіше, якщо подумаєте про те, хто оплачує ці витрати. Зрештою, хтось має оплачувати всю цю працю. І цей хтось - суспільство. Уявіть, наскільки дешевшим був би перехід на чисту енергію, якби він вимагав менше робочих місць, тому суспільству не довелося б оплачувати стільки праці. Тоді політика чистої енергії матиме ще більшу чисту вартість.

І якби така втрата робочих місць в енергетичному секторі відбулася, це не означало б чистої втрати робочих місць. Навпаки, ці працівники стануть доступними для роботодавців в інших секторах економіки. Тоді за ту саму кількість праці ми отримаємо і "зелену" енергію, і будь-які інші товари та послуги, які ці працівники нададуть нам. Тому, якби уряд хотів розробити справді економічно вигідну політику в галузі чистої енергії, він би розробив таку політику, яка б вимагала менше працівників в енергетичній промисловості.

Уряд не потрібний для створення робочих місць. Приватний сектор робить це сам і справляється краще, коли уряд не втручається. Подумайте про те, що за останнє століття населення США потроїлося і водночас автоматизація ліквідувала незліченну кількість робочих місць. Проте в роки, що передували пандемії COVID-19, рівень безробіття був історично низьким. Або візьмемо автоматизовану касу у продуктових магазинах, яка скоротила кількість касирів. Наївно було б очікувати скорочення зайнятості у продуктових магазинах. Натомість працівники переключилися б на такі завдання, як доставка покупок покупцям, які приходять до магазину лише для того, щоб забрати своє замовлення. Звільнення робочої сили від однієї роботи робить її доступною для виконання нових завдань, які раніше ніхто не міг зробити за нас.

Послуги

Мої відео