Для зв'язку: [email protected]

ОПЕК зосереджена на стабільній пропозиції нафти, а не на цінах, коментує міністр нафти Іраку

ОПЕК зосереджена на стабільній пропозиції нафти, а не на цінах, коментує міністр нафти Іраку
13496 ПЕРЕГЛЯДІВ

ОПЕК+ зосереджена на забезпеченні стабільного постачання нафти на світові ринки і не орієнтується на конкретну ціну, заявив у четвер міністр нафти Іраку Іхсан Абдул Джаббар.

Організація країн експортерів нафти (ОПЕК) націлена на щомісячне збільшення видобутку на 400 000 барелів на день, а у першому кварталі перегляне темпи збільшення видобутку, сказав міністр на прес-брифінгу у Багдаді.

Коментарі Джаббара прозвучали на тлі стурбованості тим, що Організація країн-експортерів нафти та її союзники не виконують своїх зобов'язань щодо щомісячного збільшення видобутку, а деякі країни, такі як Ангола та Нігерія, насилу виконують поставлені завдання. Країни-споживачі, включаючи США та Індію, закликали групу збільшити обсяги видобутку, щоб знизити ціни, які цього року зросли майже на 60%.

"Політика ОПЕК не спрямована на зниження чи підвищення цін", - сказав Джаббар журналістам. "Швидше, йдеться про досягнення стабільності у постачанні енергоносіїв. Мета ОПЕК - не допустити обвалу цін. Немає мети досягти певної ціни".

 

ОПЕК+ відновлює виробництво, зупинене минулого року, коли криза, спричинена коронавірусом, знищила попит. Однак альянс відновлює постачання лише поступово, стверджуючи, що необхідно виявляти обережність, оскільки ризики для світового споживання зберігаються.

Послуги

Мої відео