Для зв'язку: [email protected]

Світовий банк: на тлі рекордних державних боргів з’явилися величезні прогалини в системах їх відстеження

Світовий банк: на тлі рекордних державних боргів з’явилися величезні прогалини в системах їх відстеження
337532 ПЕРЕГЛЯДІВ

У той час, коли суверенний борг найбідніших країн виріс до небезпечно високого рівня, глобальні та державні системи його відстеження та оцінки виявляються неадекватними. Ці недоліки ускладнюють оцінку прийнятного рівня боргу та ускладнюють країнам із надмірною заборгованістю оперативну реструктуризацію боргу та забезпечення сталого економічного відновлення, йдеться у новій доповіді Світового банку.

Доповідь "Прозорість боргів у економіках, що розвиваються" є першою комплексною оцінкою глобальних і національних систем моніторингу суверенного боргу. У ньому наголошується, що сьогодні спостереження за боргом залежить від розрізнених баз даних з різними стандартами та визначеннями та різним ступенем надійності, зібраних разом різними організаціями. Такі невідповідності призводять до більших розбіжностей у загальнодоступних даних про заборгованість країн із низьким рівнем доходу – у деяких випадках еквівалент сягає 30% ВВП країни.

 

"Бідні країни вийдуть з пандемії COVID-19 з найбільшим борговим тягарем за останні кілька десятиліть, але обмежена прозорість боргів призведе до затримки найважливіших процесів вирівнювання та реструктуризації боргів", - сказав президент Групи Світового банку Девід Малпас. "Підвищення прозорості боргу потребує надійної правової бази управління державним боргом, інтегрованих систем обліку та управління боргом, а також покращення глобального моніторингу заборгованості. Міжнародні фінансові інститути, боржники, кредитори та інші зацікавлені сторони, такі як кредитно-рейтингові агенції та громадянське суспільство, - всі вони мають відіграти ключову роль у підвищенні прозорості заборгованості.

Послуги

Мої відео